Hogyan zajlik egy próbaedzés (állapotfelmérés)?

Guggolás végrehajtásának tesztelése

Az állapotfelmérés a legfontosabb dolog a közös együttműködésünk megkezdése előtt, enélkül még edzéstervet sem írok senkinek. Most bemutatom részletesen hogyan működik a dolog.

Az első lépés

Miután egyeztettünk egy időpontot a felmérésre, online fel szoktam tenni kérdéseket az egészségi állapottal kapcsolatban, hogy a személyes találkozónkra már mindenből maximálisan felkészült legyek.

Amikor megérkezel az edzőterembe, először a céljaidról foglak kérdezni, illetve arról, hogy azokat milyen gyorsan szeretnéd elérni, és ezek alapján teszek javaslatot azzal kapcsolatban, hogy melyik csomagot ajánlom neked. Ha van bármilyen egészségügyi problémád, akkor arról is beszélünk, elmondom, hogy mire kell vigyáznod, de az is lehet, hogy első körben javaslatot teszek gyógytornára vagy éppen talpbetét csináltatására. (Ilyenekre volt már példa.) Az egészség mindennél fontosabb, házat pedig csak megfelelő alapra tudunk építeni.

Felteheted kérdéseidet, mindenre igyekszem válaszolni legjobb tudásom szerint. Amire ott helyben mégsem tudok, annak pár napon belül utánanézek. Mindent nem tudhatok, de tudom, hogy mit hol kell keresnem.

A mérések

Nagyon fontosnak tartom a méréseket, mert ezek fogják mutatni a fejlődésedet hosszú távon. A mérési adatokat egy táblázatban elküldöm neked a próbaedzés után. Kétféle mérést használok:

▶️Mérőszalagos mérés

Itt a váll, a mell, a derék, a csípő, valamint a karok és a lábak kerületét mérem le. Ezt a tartom a legrelevánsabbnak, hiszen a testzsírt/vázizomzatot mérő gépek tévedhetnek.

Valahogy így történik a szalagos mérés


▶️Testösszetétel mérés Omron BF 511 segítségével

Egy speciális mérleggel mérem le a testsúlyt, zsírszázalékot, vázizomzatot és zsigeri zsírt. Ez a mérési módszer nem tökéletes, a lehető legpontosabb meghatározásokhoz laboratóriumi körülményekre lenne szükség milliós berendezéssel. Egy referenciaadatot viszont fog adni, amihez hasonlíthatjuk a későbbi méréseket.

Omron BF511 testöszettétel-mérő

A mérési eredményeket egy kiértékeléssel egybekötve 24 órán belül elküldöm neked.

A próbaedzés

Itt nem az a cél, hogy minél jobban kifáradj és másnap ne tudj megmozdulni. Felmérem, hogy jelenleg milyen a mozgékonyságod, az állóképességed és az erőd.
Az egész az FMS (Functional Movement Screen – azaz funkcionális mozgásszűrés) rendszerét veszi alapul, egy kicsit átalakítva.

Az eredeti FMS tesztek – ehhez hasonlóval kezdünk

Már az elején nagyon nagy hangsúlyt fektetek a nyújtásokra, van erre egy külön “koreográfiám”, illetve néhány dolgot már itt is személyre szabunk. Aki a felmérés után online szeretne edzeni, azzal megosztom a Gyakorlatok Videótárát, ahol az összes nyújtást és a bemelegítő gimnasztikát megtalálja.
Megmutatom az SMR-henger előnyeit és helyes használatát.

SMR henger

Az egész program nagyjából másfél órát vesz igénybe mindennel együtt, és a végén egy teljes kiértékelést adok.

Az állapotfelmérés egyszeri díja 1500 forint, ami jóváíródik az első bérlet/csomag árából. Tehát, aki a felmérés után úgy dönt, hogy folytatjuk az edzést, annak ingyenes volt. Vannak időszakos akciók, amikor az egész felmérés teljesen díjtalan, ez általában akkor fordul elő, ha egy új edzőteremben kezdek el dolgozni.

Szabad időpontok

Állapotfelmérésre a legideálisabb időpont a hétköznap délelőtt vagy kora délután, de természetesen bármelyik szabad időpontomban tudlak fogadni egyeztetés után, reggel 8:00 és 18:30 között.
Már csak a kiértékelések és a tanácsadás miatt is megéri eljönni, korábban voltak olyan emberek, akik csak ezekre voltak kíváncsiak.

Jelentkezni 3 módon tudsz:

  1. Emailben: czeglediadam@gmail.com
  2. A Facebook oldalamon
  3. Telefonon: 06 30 859 4650 (Munka közben nem tudom felvenni, ezért írj sms-ben annyit, hogy “Próbaedzés – Saját név” és amikor tudlak visszahívlak

Vélemény, hozzászólás?